Wablief?

Hoi roomsoesjes!

Weekend!! Heerlijk he!? Vind ik wel! Gaan jullie nog iets leuks doen? Ik ga uitslapen... En leren, goh dat klinkt apart... en ambitieus. Vanavond eerst een hapje eten in Oxford met wat mensen uit mijn klas. Maar maak het niet te laat, moet wel even fit blijven. Die gedachte is het gevolg van deze eerste week. Alles ging in een rap tempo! En ze beginnen nog rustig...

''Klinkt als een paradox... Maar eigenlijk liggen ze in elkaars verlengde. Doch ligt het aan de interpretatie van ieder mens op zich, want elk mens is uniek. Daarom is het onontbeerlijk om verschillende visies erop na te houden om zo tot een goede beslissingsvorming te komen.''

Vertaal deze zin naar het Engels en je weet hoe ik mij de hele week voelde. Ten eerste krijg ik stof aangeboden waar ik niks van weet, het is technisch (Ik kan nog geen broodrooster uit elkaar halen) en het is in het Engels. En dan bedoel ik Engels Engels. Ik wil niet overkomen als iemand met zelfmedelijden. Dus ik moet niet zo mekkeren. Het was/is gewoon even wennen.

De slagzin: elk nadeel heb zijn voordeel, kom nu wel weer boven drijven. Ik voel me na deze week toch even technisch! Het is allemaal net te doen, maar erg veel. Nu komt het leuke, ik heb elke avond ongeveer 3 a 4 uur aan mijn huiswerk gezeten... Over ambitieus gesproken. Nu nog hopen dat ik het snap.

De vakken die ik de eerste fase heb zijn:  Airframes,  DC electrics (gelijkstroom),  Hydraulics,  Human Performance,  Flight instruments,  Meteorology,  Piston engines en theory of flight.

In de week van 5 januari heb ik test 1. Hier kijken ze of je de stof goed beheerst. Dit mag ik 'verprutsen', maar dan krijg ik wel wat mensen achter mijn broekje aan. En ik was het bij voorbaat al niet echt van plan. Mijn gemiddelde score moet hier minimaal 75% zijn. Dan krijg ik weer lessen en in februari/maart(?) krijg ik eerst schoolfinals over al die vakken, de hele stof. Deze resultaten worden openbaar gemaakt. Zodat de vliegmaatschappijen al mee kunnen kijken... Raar idee... Die mag ik dus niet 'verprutsen'! En hierna nog eens de JAR's. Die zijn volgens de officiele regels van de blablablabla. Voor de schoolfinals en de JAR's moet ik minimaal 85% halen. Vandaar dat ik nogal ambiteus ben.

Flight instruments en theory of flight moet ik wel de meeste moeite voor doen. Het tempo ligt hoog en er is overal wel een afkorting voor... Is dus even wennen. En bij flight instruments moeten we weten hoe een instrument in elkaar zit en waarom het werkt zoals het werkt... Alsof we tijdens de vlucht, als ie het begeeft, dat ding uit het flightpanel gaan trekken om hem te maken. Er is meestal toch een reserve van... En daar weer heb je dan weer een reserve van. Zeggen de leraren ook, maar het moet nou eenmaal..

De leraren zijn echt gaaf. Ze maken hun naam 1 voor 1 waar. Je merkt echt dat ze heel veel ervaring hebben. En wat betreft de humor, het maakt de les echt wel leuk! 1tje zit onder de medicatie, hij gaf van tevoren aan dat de kans er is, dat ie opeens tegen je kan gaan schreeuwen en schelden. Maar dat ligt aan de medicatie en omdat hij zijn vak serieus neemt. En hij vroeg of we hem erop aan konden spreken i.p.v. het bij de directie te melden. Hij had al 2 waarschuwingen... Mooi he? En ze vloeken allemaal als een tierelier. Oma het is maar goed dat u ver weg zit.. U had het niet jottum gevonden.

Ik heb nog niet zoveel foto's gemaakt, echt nog te weinig tijd voor. En soms ben ik te lui. Mijn excuses.

Bedankt voor jullie krabbels! Blijven doen. Vind ik mooi...

Heel veel liefs en een fijn weekend... Denk aan jullie... Stuk voor stuk.

P.S. mijn nieuwe UK-nummer komt eraan. Moet er nog wat tegoed op zetten :-) Zet ik later even op de site! Blijf daarop smsen! Dan kost het niks... Voor mij. Voor jullie zal het niet veel schelen in vergelijking met het NL-nummer.
Laatste foto's

Reacties 7

Ans en Henk 21-11-2008 18:49

Hallo Sjoerd!

Na het lezen van je verhaal (overigens kun je beeldend vertellen) moest ik wel ff denken aan mijn buurjongentje van vroeger. ineens zie ik een hulpeloos mannetje een broodrooster uitelkaar halen. arme a-techneut! alhoewel...een brommertje ging toen toch ook wel lukken . moet ik je echt mijn bezigheden vertellen??? op de eerste plaats hebben we morgen een crematie. een neef van mij is overleden. van mijn leeftijd (dus nog jong...vleugje humor mag wel). hij had kanker met uitzaaiingen en het is zo supersel gegaan. niet te bevatten. Als tegenstelling vieren we zondag de verjaardag van Bente. Ons poepie wordt al 1 jaar en wordt zelfs al een beetje ondeugend. Daarna gaan we behangen hier...pffffff. Ik geniet erg van je verhalen. maak er wat van...ennu ga op zoek naar de waterpomptang.
lieve groetjes van Ans en ook van Henk natuurlijk

jw 21-11-2008 19:10

sjoerd, mocht je ondanks je ambitieuze actieve instelling het allemaal niet halen, dan moet je echt schrijver worden! Je verhaals lezen als een trein, of als de brandweer, of als een hele snelle auto, of als een spaceshuttle!
Hier in dtc is het gewoon the usual, met als hoogtepunt morgen superboertjes-sparta. Keep up the good work! Groeten van je schatje en janus

Heidi en Gijs 21-11-2008 20:57

Hè Sjoerd!

Daar zit je dan... al 1 1/2 week in het, waarschijnlijk, regenachtige Engeland. Gijs en ik lezen zeer trouw je mailtjes en lachen smakelijk om je verhalen! Eèn ding is zeker Sjoerd; je gaat het echt wel redden, met zo'n doorzettingsvermogen om iedere avond zoveel te studeren. Probeer ook van alle ervaringen te genieten. We blijven je volgen!!

Dikke kus, Gijs en Heidi

Ps. Wel balen dat je direkt na je kesrtvakantie al een test moet doen(ondanks dat je het mag 'verkloten', is dat natuurlijk niet je insteek). ..

Big Sis' & Bro' In-law 22-11-2008 00:38

Goh, wat een verhaal. Ik had ook wel verwacht dat het even wennen was. Dat engels (zelfs voor iemand die constant 10en haalde op school met engels) is in het begin errug vermoeiend. En dan nog eens die technische termen en afkortingen, kan het me helemaal voorstellen!
Ik (en ook Jon) ben trots op je dat je dit tot zover helemaal voor elkaar hebt gekregen.

Update hier: Well, Jon kwam thuis met de zin "Hun' - we're leaving to Iraq sooner". Hmmm, ja, dat had mijn hart in de keel natuurlijk, ik vond mid Januari al snel zat. Well, gelukkig is het niet december, ik will graag nog even kerst vieren met mijn manneke. Maar toch 6 dagen eerder. Laten we zeggen begin Januari.
Maar goed, precieze datum mag ik natuurlijk niet zeggen. Ben nu vanavond behoorlijk misselijk ook, en Jon zit dan ook niet te zeuren om dingen voor elkaar te krijgen. Ben ik blij om.

Op 2 december begin ik weer met werken. Yippie! Zie er erg naar uit. In de tussentijd hebben we nog zo 10 dozen te gaan. Moet nog even uitvogelen waar ik de handdoeken laat. Die heb ik uiteindelijk na anderhalve week gevonden. Ik muts achtig vergeten dat die in de doos in de kast van de slaapkamer stond.

Ik zal tante Marjoke ook even de link sturen. Die heb ik gisteren gesproken en vind het mooi wat je allemaal gaat doen.

Geniet van je weekend . En studieze deze week!

Vanuit de VS en een dikke knuff

Merel 22-11-2008 14:41

Ha Sjoerd,

Wederom een prachtig verhaal. Ik heb eg gelachen!! Ik zou ook afhaken bij al die technische termen, maar goed ik vertrouw ook blind op jou als je mij naar thailand vliegt over anderhalf jaar!! Dus doe maar goed je best!! Nou 'wenze' nog even, maar dat komt goed! Tot snel,

Groetjes merel

Papi Chulo 22-11-2008 19:23

hoi Sjoerd!
Voor die kapotte broodrooster was toch zo n nieuwe gekocht? dus t zal met de technische vakken bij jou ook echt wel goedkomen.De hele dag Engels horen, denken en ook nog studeren lijkt me inderdaad niet meevallen maar misschien gaat er nog een soort gewenning komen()

Papi Chulo 22-11-2008 19:28

vervolg: Ben trouwens benieuwd hoe de Engelsen jouw naam uitspreken.Hier is het trouwens opt moment n beetje wit en gisteren heeft het behoorlijk gestormd.Zelos 1 heeft vandaag in 6 min. een wedstrijd gewonnen Zo dat aws t ff snel voor hier Heel veel succes en je bent t gesprek van de dag eh t uur xxx Arie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer