Verhaaltjes zonder einde...

Hey mensen!

Het is weer veel te lang geleden, ik weet het. En zoals jullie weten kan er in een lange tijd veel gebeuren. De titel is een verhaaltje zonder einde.. Dat is dit natuurlijk niet, want dan zouden jullie oneindig lang moeten lezen en dan zou ik nooit stoppen met typen. En wees nou eerlijk, jullie hebben wel meer te doen...

De laatste keer van de update was dacht ik toen ik net terug was van mijn vakantie... Nu een dikke maand verder heb ik alweer 4 weken les gehad. En gister en vandaag weer de eerste 'voortgangstesten' gehad. Dus om te kijken hoe het vordert. Voor ons EPST'ers (naam van onze school: European Pilot Selection & Training, speciaal voor jou aangepast Merel ;-) ) geldt nog steeds de norm boven de 85%. Iedereen heeft de laatste weken de stress weer aardig gevoeld. Later meer over de uitslag die ik net binnen heb.

Vlak na aankomst terug in Engeland kreeg ik best last van heimwee. Ik miste mijn meisje en vriendjes enzo enzo, met andere woorden: Ik zat niet echt lekker in mijn vel.. Impulsief als mensen dan zijn gaan ze bedenken wat ze kunnen doen om dat op te lossen. Ik heb toen maar met pasen een verrassingsweekendje naar NL geboekt. Voornamelijk om Majo te verrassen en mijn vriendjes en papi weer te aanschouwen. We hoorden pas vlak voor pasen dat we vrijdag en maandag vrij waren, dus het was nog een aardig gehannus alles te regelen. Met veel hulp van de vriendinnetjes van Majo en de Robert Jan de zakenman (waarvoor dank) is de verrassing goed gelukt. Om half 12 's avonds stond ik opeens als een paashaas uit een hoge hoed naast haar. Haar gezicht zal ik in ieder geval niet vergeten!! 2 dagen later was het thuisfront aan de beurt... Was eveneens weer een mooie reactie!! Enfin, na een heerlijk weekend, weer terug naar het oh zo leuke Engeland. Eenmaal hier begon ik ,met nog meer heimwee dan voor het weekend, met de voorbereidingen voor de testen. Natuurlijk bereid ik mij de hele tijd voor, maar de laatste week doe je toch nog wat extra's.

Al met al is alles erg goed gegaan. Zeer boven verwachting, want ik en cijfertjes zijn normaal niet echt een succes. En deze fase vraagt toch wat meer van ons kwa berekeningen enz.

Morgen en donderdag hebben we revision en les. Dan gaan we donderdagavond naar Londen. Want vrijdagochtend moeten we ons vroeg melden op de Ambassade om onze visums in orde te maken voor de USA! Ja nu komt alles echt dichtbij!!! Het echte werk!

Maar waar ik nog het meeste naar uitkijk is dat Marjolein komend weekend weer lekker langs komt! Wordt weer even lekker genieten!!

Na het weekend hebben we nog 3 weken les. En dan nog 2 testrondes, die in oplopende volgorde toenemen in belangrijkheid. Maar deze van gister en vandaag geeft wel een lekker gevoel. Dus 15 dagen les en dan zit de groundschool erop! Ik ga van hak op de tak... Vanavond een BBQ met de klas en hier zijn nog de uitslagen van de test:

- General Navigation 96%
- Radio Navigation 98%
- Airlaw 98%
- Operational Procedures 100%
- Flightplanning 100%
- Aircraft performance 100%

*Gemiddeld: 99%

Als bewijs maar weer het papiertje, want voor mij was ie ook boven verwachting!

Hoop dat het met jullie ook goed gaat! Blijf berichtjes achterlaten he?! Die geven vaak wel energie. En ik moet wat meer van me laten horen op de site... Ik weet het.

Heel veel liefs vanuit het zonnige Oxford!

Sjoerd T. de Vries

Reacties 9

Merel 21-04-2009 20:01

Ha Sjoerd, Echt super weer hoor! Ik durf al bijna bij je in een vliegtuig te stappen ;-) Het was iig superleuk om de verassing voor majo te regelen. Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat we het met veel plezier gedaan hebben, dus als je weer zo'n actie hebt helpen we weer hoor! NOu succes nog met de laatste 15 dagen les! Zet hem op!

X Merel

PS wat betekent: EPST'ers

Kes 21-04-2009 21:42

Lieve Sjoerdieeee!!

Mooi verhaal weer, van het roddelfront hier in NL had ik al van je verrassingsactie gehoord, leuk!! En die scores ook weer....
Weet je wie hier trouwens vanavond waren? Chrissie en haar mams, zo leuk!! Tuurlijk hebben we nog ff over je geroddeld
Succes weer daar!!
Kussies

Big Sis' in the USA 21-04-2009 21:53

Het kan natuurlijk weer niet beter broertje. En dan lekker naar de USA. Bereid je voor voor snikheet weer. Het is nu in Phoenix alweer dicht tegen de 100F (38C). En het is een van de hetere plekken in Amerika. We hebben het nu ook dicht tegen de 90F (32C) aan hier in Texas. Het was al 30 graden on 10 uur vanmorgen.
Veel success de laatste 2 weekjes, en dan op naar de USA in June.
Raar gevoel je op hetzelfde continent te hebben na 5 jaar hier. En als je eens een korte tijd vrij hebt, weet je waar je terrecht kunt om te relaxen. Bed staat klaar hier.

Dikke knuff,
Marianke

Suus 22-04-2009 09:42

Hey Sjoerd!
Goede berichten met geweldige scores, knap hoor!!!! Leuke verrassing voor Majo, ze was echt enthousiast! Vorige week nog gezellig met haar op de Korenmarkt gegeten en het hele verhaal gehoord! Kostte me wel moeite hoor mn mond te houden haha! Maar ik kan het dus wel ! Geniet van aanstaand weekend, succes met de laatste dagen daar en we spreken elkaar!

X suus

Ted 22-04-2009 11:34

Hey Sjoerdje!!

Je schrijft: "jullie hebben wel meer te doen..."Nou ik denk dat wij vergeleken met jouw op het moment een luizenleventje hebben en tijd genoeg hebben, helemaal om je verhalen te lezen! Je hebt die percentages dik en dik verdiend. Heel veel succes de laatste drie weekjes daar, ik ben super trots op je!!

Majo 22-04-2009 13:12

Lieve kaaskop

Uiteraard ben ik ook super super trots op je! Nu even lekker een paar daagjes uitrusten en genieten van het zonnetje!

Veel plezier met kaasfonduen vanavond en tot over 2 dagen!

Dikke kus Majo

Erik 22-04-2009 16:10

He Sjoerd,

ik mis je warme aanwezigheid. Wanneer kom je weer langs, nog voordat je naar amerika gaat? Kunnen we samen een warm afscheid nemen.

Greets en kus erik

JW 24-04-2009 16:07

Sjoerd!

Misschien zijn jij en cijfertjes niet zo'n beste vrienden, maar percentages en jij lijken aardig door 1 deur te kunnen! Wat een resultaten weer man! Ben echt trots op je! Hoop je snel weer te zien hoor! Voor de rest, zie krabbel. Kusje en ga zo door!

Ans en Henk 26-04-2009 14:42

Hallo Sjoerd,

wat goed man!!! nog bedankt voor je mail en Henk is er nog niet helemaal klaar mee! je blijft een moeilijk geval . Super dat je een plaatsje voor me reserveert.
Nog ff volhouden en dan op naar US.

groetjes van ons

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer