Uutkieken dus...

Hai iedereen,

Hier even een korte update. Alles gaat oke hier. Mijn vlieglessen zijn een beetje onregelmatig omdat mijn instructeur een kindje heeft gekregen. We hebben nu wel een vervangende instructeur, maar vliegen wel minder. Mijn tweede progressietest zit er ook aan te komen, dus dan is het fijn om toch wat meer te vliegen. Enfin…

Verder veel solo-navigatievluchten gedaan van gemiddeld 2 uur per stuk. Erg leuk om te doen. Gister mijn eerste ‘land-away’ gedaan. Dat is een navigatie van 2uur naar een ander vliegveld. Daar landen, zelf tanken, hapje eten en dan weer 2uur terug naar ons vliegveld. Toen ik aan het eten was, kwam er nog een klasgenoot binnen en een andere was onderweg. Dat maakt het allemaal wel gezellig. Ik was gelukkig weer op tijd terug gegaan. Onderweg heel veel ‘cumulonimbus’ met ‘microbursts’ gehad. Dat zijn van die grote ‘bloemkoolwolken’ waar zware regenbuien uit komen, de microbursts. Tijdens meteorologie op groundschool hebben we de nodige info erover gehad. Maar had ze nog nooit in het echt gezien, alleen op foto’s. Als je daar doorheen vliegt ben je wel de Sjaak, want die sleuren je helemaal mee naar benee. Het was dus een beetje slalommen om veilig thuis te komen. Dus een spannende terugvlucht.

Over veiligheid gesproken. Vanochtend zijn er 2 vliegtuigen tegen elkaar opgeknald in de lucht niet ver hier vandaan. Waarvan 1 vliegtuig van onze school, met een student, die 2 klassen voor mij zit en die ik persoonlijk ken, en zijn instructeur. En 1 vliegtuig van een andere vliegschool met 2 studenten erin. Waarschijnlijk hadden zij het vliegtuig gehuurd omdat 1 student zijn PPL (Private Pilot Licence) al had. ‘Ons’ vliegtuig is uiteindelijk veilig geland, en de inzittenden waren ongedeerd. Het andere vliegtuig is hard neergestort waarbij er 1 student is omgekomen en 1 zwaargewond. Hun vliegtuig was gewoon doormidden en de vleugel lag eraf.

Voor foto’s en het nieuws:

http://www.azcentral.com/community/pinal/articles/2009/09/09/20090909abrk-coolidgeplanecrash.html

http://www.abc15.com/content/news/centralsouthernarizona/florence/story/FAA-1-dead-after-2-planes-collide-crash-in/jTIQTpVWokSzOAyLxCnQpA.cspx

Kortom geen leuk nieuws en het zet je wel aan het denken. Aangezien er gister ook opeens een Cessna op 100m opeens voor mijn neus voorbij vloog. Het is dus even afwachten wat de gevolgen zijn voor onze vluchten en restricties.

Ik hoop dat alles verder goed met jullie gaat en hoop veel van jullie te horen!

Kusjes en liefs,

Sjoerd

Laatste foto's

Reacties 3

Pauly 10-09-2009 09:29

Oef...! Wat 'n shitbericht! Pas je wel op? Ben je eigenlijk altijd vergezeld van 'n parachute?

Tof om te horen dat je zo'n hele (road)flighttrip heb gemaakt. Heen en weer. Klinkt heel gaaf!

Wij gaan van 't weekend 'n beetje (veel) kermis vieren in gaanderen.

Doe jij 't ondertussen rustig aan in de lucht?! Take care...

Pauly

Big Sis' in the USA 10-09-2009 12:55

Hey Bro',

Zag gisteren een nieuwsflits van dat ongeluk op Fox gisteren, maar realiseerde me niet dat het bij jou in de buurt was en dat een Oxford plane er bij betrokken was. Maar goed ook,...want nu hoor ik het van jou en weet ik dat jij veilig bent!

Kijk goed uit daar in de lucht. Jij kan de veilige piloot zijn, maar een ander niet.
Wel gaaf dat je zo heen en weer kan vliegen zo in je uppie.

Hier alles goed. Hard aan het werk en heb nu eindelijk 2 dagen vrij. Moet wel aan de schoonmaak, maar goed. Hoort er bij.

Dikke knuff,
Marianke

Ans en Henk 10-09-2009 19:11

Ha die Sjoerd!

Tjonge wat een naar verhaal! Zal indruk gemaakt hebben!! Zorg goed voor je eigen veiligheid (voor zover dat kan....inderdaad een parachute op je rug . Hier is alles goed met iedereen. Je schrijft zulke mooie verhalen en zo beeldend!! succes verder met alles en heel veel groetjes van ons.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer