Spinazie...

Zo! Weer tijd voor een supersterk verhaal! En tijd om te slapen eigenlijk. Of te stappen... Stappen kan ik beter niet doen, aangezien ik vanaf maandag mijn JAA's heb. En slapen lukt vaak niet echt na direct het leren. Ben nu vanaf zaterdag elke dag van 9.00u t/m 00.00u-01.00u aan het leren. Het gaat vrij moeizaam. Want 1: Het zijn zoveel berekeningen die gedaan moeten worden dat ik er dol van word aan het einde van de dag. En 2: Die laatste loodjes zijn echt zwaar! Ik vond het altijd maar een kul-uitspraak, maar ik merk dat er wel een kern van waarheid in te vinden is.

Het is een fijne gedachte dat ik over een week klaar ben. Mits de testen goed gaan. Maar eerlijk gezegd, en dit klinkt heeeeeel cru, ben ik stiekem al wel blij met een 92% gemiddeld. Nu hoor ik sommige denken, kom op loser, pffffffff, pfffffffff, sjongejonge... ja hallo! Met mij denken meerdere mensen er zo over. Iedereen wil graag pieken, maar de pap is een beetje op. Iedereen wil er graag vanaf zijn en naar Amerika gaan. En eerst naar NL. Dat neemt niet weg dat ik mij met volle 100% inzet, maar het gaat gewoon wat moeilijker.

Eerder deze week had ik mijn laptop ook een fijn limonade-badje gegeven... Dat kon hij/zij niet waarderen. Waarop ik een beetje in stress schoot, want je laptop is bijna je hele hebben en houden hier. En het brengt je in contact met de 'buitenwereld' en voor de studie heb je hem heel hard nodig. Aangezien je veel databanken met vragen gebruikt om je kennis te oefenen. Ik heb hem/haar maar voor de ventilator gezet en een dag op school in het kantoor van de costumer-service manager de computer mogen gebruiken. Diezelfde avond geprobeerd hem/haar weer op te starten... En waarempel, hij/zij deed het!! Kortom een hele opluchting. Hij/zij heeft nog wel een beetje kuren, maar dat los ik later wel op.

Is het bij jullie ook al zo lekker weer? Beetje retorische vraag, alsof ik dat niet wist... Het was meer een aanzet om te zeggen dat het hier ook lekker is... Erg fijn, als je moet leren en iedereen buiten BBQ's aan het houden zijn... Fijn als in, dat ik vergat mijn raam dicht te doen en mijn kamer blauw stond... En ik kan het blauwe ook ruiken... En het geluidsoverlast wat ermee gepaard gaat is niet zo lekker. Dat is het nadeel hier, iedereen zit in een andere fase van de opleiding. Dus niet iedereen heeft gelijk examens en houdt dus rekening met elkaar. Terwijl dat wel zou moeten... Enfin als ze de nacht voor de examens maar niet teveel lawaai maken, anders moet ik een portie klappen uit delen, met een portie klappen er achteraan... Nee hoor oma, zo ben ik niet................................................................

Marjolein komt volgende week vrijdag ook weer een weekendje langs! Het is natuurlijk super om haar weer te zien. En een leuke bijkomstigheid is dat ze alvast wat spullen van mij mee terug kan nemen. Aangezien ik met wat meer terug ga dan ik hier gekomen ben. Waarschijnlijk doen we vrijdag en zaterdag nog lekker Londen aan. Dus dat wordt weer genieten van elkander!

Zo het is weer een lekker zwets verhaal geworden en waarschijnlijk hebben jullie er helemaal niks aan. Maar ik merk dat ik mezelf bijna in slaap gepraat heb. Dus het werkt...

Ik heb geen idee wanneer de volgende update zal zijn. En of ik iets te updaten heb. Want de examenresultaten krijg ik pas voordat ik naar de US of A ga (22 juni). Mocht ik 1 of meerdere vakken niet gehaald hebben, dan mag ik ook nog niet naar de US of A.. Ja ze zijn bikkelhard hier... Maar daar gaan we (ik) maar even niet aan denken.

Geniet van het heerlijke pinksterweekend en tot gauw voor sommigen!!

Liefs en een kattenbel uit Londen? (Ging ie zo?)

Sjoerd

Reacties 1

Big Sis' in the USA 30-05-2009 07:04

Lief Broertje van mij,

Heerlijk weer even een update van je te lezen. Ik wens je vanuit the "US of A" heel veel success toe of uh "break a leg" . Even er bikkelhard tegenaan, en wie weet zie je eind volgende maand op hetzelfde continent als mij.
Bereid je voor op een hete zomer. Het is hier al gauw 30-35 graden, en Phoenix is nog warmer. Heerlijk weer ook hier. Dat is dan wat minder als je veel moet werken.
Maar goed.

Dikke knuff,
Je Zus in de big US of A

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer