7 Kleurtjes in mijn broekje...

Hoi hoi!

Weer een weekje voorbij! Wat gaat het tot 'vliegens'vlug. Jaja ik schud ze zo uit me mouw! Deze week was het nog een beetje in het 'luchtledige' (snap je hem?) tasten wanneer mijn solo nou zou gaan. Ik had een paar vluchten die gecanceld werden en had zelf 1 vlucht na 10 minuten gecanceld omdat ik teveel landingen moest maken en terug moest taxien en wachten. Dus geen 'aanrakingen en gaans'. Dat kostte teveel tijd en ik leer niet zoveel op de grond natuurlijk...

Uiteindelijk stond ik gister voor les 13 en 14 gepland. Normaliter ga je na les 14 solo. Les 13 duurde 1 uur en 35 minuten. Hierbij moest ik zelf naar een ander vliegveld vliegen en een aanraking en gaans maken. Zodat ik Bryan kon laten zien dat ik daar zelf kon komen, mocht ons vliegveld sluiten tijdens 1 van mijn solo's. Dan krijg je een aantekening in je logbook, dat je bevoegd bent daartoe. En het is handig als het erg druk is op ons vliegveld en touch and go's wil oefenen. Dan ga ik lekker daar naartoe. En hoorde maar dat weinig studenten zo een bevoegdheid hebben. Dus dat is mooi. Daarna moest ik door naar een ander gedeelte en daar oefende we allerlei noodprocedures. Zoals uitval van de motor enzo. Wel leuk om te doen. Toen weer terug naar ons vliegveld en weer als een malle circuitjes vliegen met touch and go's. Daar ging het echter niet lekker. Ik was al best moe van de lange vlucht. Daarnaast was het echt superdruk. En de toren gaf me allerlei opdrachten waar ik nog nooit van gehoord had... De touch and go's verprutste ik ook nog gedeeltelijk, al met al echt de eerste les die totaal niet naar mijn wens ging.

Bryan gaf me toen de optie, of ik liet hem in les 14 dezelfde middag nog, 3 goede landingen en circuitjes zien en dan mocht ik solo. Of we deden dit de volgende dag (vandaag) in de ochtend. Aangezien ik baalde van de vlucht ervoor, het superdruk was, er een crosswind over de baan ging, het warmer werd en dus ook de lucht een stuk meer 'bumpy', besloot ik voor vandaag.

Vanochtend was dus het grote moment. Ik moest hem laten dat ik het kon. Na een nachtje van woelen in mijn bedje, vol goede moed de voorbereidingen gedaan en naar het vliegtuig gegaan. Toen heb ik even 5 minuutjes met het vliegtuig gepraat of hij lief voor me wilde zijn enzo. Je kent het wel. Wat nou? Ze zeggen ook dat planten gevoel hebben... Dus toen mijn circuitjes gedaan en ze liepen als een tierelier! De landingen waren zo zacht als babybilletjes. De toren deed gewoon normaal, althans, grotendeels. Hij was een beetje wijfelend. Als in make right traffic turn, en dan zet je je bocht in, oh no correction, left traffic... JA SNERT, DEKSELS! Maar dat maakt het wel allemaal wat leuker stiekem. Op het laatst een gewone landing en terug taxiën. Toen was het wachten op wat hij ging zeggen. Toen kwam de verlossende woorden. ''Oke wat we gaan doen, ik stap zo uit en dan ga je lekker zelf...'' Toen kwamen de 7 kleurtjes wel tevoorschijn stiekem... Maar wilde dolgraag!

Dus zo gezegd, zo gedikkiedaan. Mijn circuit gevlogen, radio verkeer onderhouden en geland. Ik miste nog wel 1 oproep. Omdat me iets teveel aan het focussen op een vliegtuig die naar mijn idee iets te dichtbij kwam. Bryan zei later ook dat het niet helemaal klopte allemaal wat de toren deed. Hij luisterde mee op de grond. Doch kon ik hem ontwijken en erachter landen. Oooeeeeh spannend! Daarna blij en opgelucht het vliegtuigje uit en werd ik het zwembad in gekukeld door Engelse klasgenoten. Dus mijn dag kan voor vandaag al niet meer stuk. Alhoewel je nooit weet wat de dag gaat brengen...

Maandag heb ik nog een vlucht met Bryan en een solo. Dan heb ik dinsdag waarschijnlijk mijn PT1 (progress test 1). Dit is met een andere examinator/instructeur en die beoordeelt mij dan. Best spannend allemaal en er komt nog wel wat studie bij kijken. We zien wel weer hoe dat afloopt, deze solo pakken ze mij in ieder geval niet meer af!

Ik hoop dat met jullie alles goed gaat en jullie van je vakanties kunnen genieten!

Veel liefs Sjoerd!

Matthijs, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Laatste foto's

Reacties 7

Big Sis\\\\\\\\\\\\\\\' in the USA 01-08-2009 06:52

Hey gaaf joh! Vandaar dat je vroeg je nest in moest gisteravond. Laat me weten wanneer we even kunnen babbelen. Zou graag even met je willen chatten.

Dikke knuf,
Je Ape Trotse Grote Zus!

Big Sis\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 01-08-2009 06:53

Oh ja,...ik heb traantjes in mijn ogen van trotsheid!

neef Paul 01-08-2009 10:45

RJ 01-08-2009 11:11

MOOOOOOOOOP!! goed bezig! trots en euforie overheersen! xxx ik

Jw 01-08-2009 16:15

Wat een dikke vette shit weer zeg! Wat moet dat spannend, maar ongelooflijk gaaf zijn geweest! Vliegen! In je eentje! Ik ga komende week zo veel mogelijk oplijn zijn op skype, dan mag je alles in nog meer geuren en kleuren vertellen, mocht je dat willen uiteraard!
X

JW 05-08-2009 13:16

WTF! Ik had hier al een reactie geplaatst en er steet joa goa niks! Maar goed, dan nogmaals! Wat een hele vette shit! Gewoon je aeroplane zelf, alleen, vliegen! Echt geweldig! dikke x

jordi 23-09-2009 12:29

ook al is het al lang geleden dat je deze solo gemaakt hebt, toch even mn bewondering en respect! ik ben trots op je jochie!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer