Goud en vleugels

Hai mensen!

En zo is er alweer een week voorbij! Nice! Ben langzaam aan wel gesetteld hier. De hell van groundschool vergeet je niet zomaar. De geuren en geluiden hier doen me er wel aan herinneren, het fijne is dan om steeds te beseffen dat je geen dagen van 12uur studie hoeft te maken. Des te leuker is het om anderen lekker hard te zien studeren hier die klassen lager zitten. Verder is het leuk om oude bekenden van andere klassen weer terug te zien.

De eerste week zijn we gestart met de 'First Officers Fundamentals'-week. Hierin kregen we workshops en lectures over CRM (Crew Resourch Management) en allerlei andere vlieggerelateerde zaken. Sommigen wat leuker dan andere, maar we zijn er doorheen gekomen. Vrijdag moesten we aan de nieuwste klas een presentatie geven over een vliegtuigcrash in het verleden. Dit gaven we aan de nieuwste groudschool-klas. Die net als wij een jaar geleden met erg veel interesse zaten te luisteren...not dus he... Enfin, zolang wij ons verplichte ding maar konden doen.

Gister de laatste dag gehad, met als afsluiting de uitreiking van onze wings en gouden strepen voor het behalen van onze CPL. (De wings vind ik persoonlijk niet zo heel erg mooi. Ik hoorde dat we van EPST aan het einde van onze opleiding mooiere krijgen :-)) Dit ging gepaard met een kleine ceremonie en wat gratis coronaatjes naderhand. Allemaal prima. Schijnt dat je uiteindelijke diploma-uitreiking hier ergens in UK is met een gala en vrienden en familie er ook bij. En voor EPST zelf ook nog 1tje zover ik weet. Maar goed, zover ben ik nog niet. Eerst hier de instrument rating voltooien, wat nog een beste klus wordt.

Zou vandaag mijn eerste simulatorvlucht hebben, maar helaas ben ik vannacht goed ziek geworden. Dus heb even snel de briefing vanochtend bijgewoond en weer in bed gaan liggen. Het heerst nu echt hier. En aangezien iedereen hier op elkaars lip woont, ben je zo aan de beurt.

Waarschijnlijk kom ik volgende week donderdagavond voor een weekendje naar NL toe! Kijk er nu al naar uit.

Hoop dat met jullie alles heel goed gaat!

Kusjes Sjoerd

Laatste foto's

Reacties 2

Je boyboy 24-11-2009 17:00

Gefeliciteerd pik met je wing! Wees er trots op! Maar nu ziekjes? Nasty, aan de Mexicaanse? Had je m'n fax nog gehad? Bel me hè als je volgende week in town bent!!
Kusjes!

Je boyboy 24-11-2009 17:00

Gefeliciteerd pik met je wing! Wees er trots op! Maar nu ziekjes? Nasty, aan de Mexicaanse? Had je m'n fax nog gehad? Bel me hè als je volgende week in town bent!!
Kusjes!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer