Eerste daggie

Mensen!!

Nu ik de tijd nog heb, doe ik er meteen nog een verhaaltje uit het jongensboek achteraan.

Vandaag was echt een @#$%-dag. Mag je zelf invullen. (Oma, ik vloek nooit hoor). Afscheid nemen is altijd vervelend, tenzij je iemand niet echt mag. Vandaag was dit niet het geval...

Nadat ik, na een file, ietwat vertraagd op schiphol aan kwam. Kon ik meteen inchecken en boven op het balkon lekker chillen, met Marjolein, mijn papi en (stief)mammi. De rest van mijn klasgenoten waren grotendeels al present met familie en vrienden/vriendinnetjes.

Dat chillen hield eigenlijk in dat we in spanning en beetje sjaggie naar het moment gingen waarop ik door de douane moest. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En de tijd om te gaan, was uiteindelijk toch gekomen.

Na een moeilijk afscheid, ja ik heb een traantje weg gepinkt (gevoelsmens he?), toch door de douane gegaan en overdreven vaak achterom gekeken om nog een keer te zwaaien, dit wilde ik zelf. Om vervolgens mijn hele handbagage weer overhoop te halen omdat ze mijn laptop wilden zien..

Ik vertelde eerder een keer over elk nadeel heb zijn voordeel, is het niet? Mijn verbazing schetste dat Marjolein stiekem nog een cadeau in mijn handbagage had gedaan. De kleine boef dat ze is. Ik mocht hem echter in het vliegtuig pas openen stond op haar geschreven kaartje...

Om 9.45u stegen we op, dus snel het cadeau open gemaakt. Het betrof een erg mooi in elkaar gezet, digitaal fotoboek met foto's van Majo en ik van afgelopen jaar. Erg mooi en lief natuurlijk! Om 9.30u Engelse tijd, voor de zwakbegaafden onder ons, na drie kwartier, landden we weer.

Na een ritje van een uur, met een busje van school, kwamen we aan op de campus/vliegveld. We kregen onze uniformen en een rondleiding. Daarna meteen de stad in gegaan om de nodige proviand in te slaan. Het Engelse verkeer is wel even wennen. Sowieso al het Engelse wel. Ben onderweg bijna 3x aangereden omdat je gewoon de verkeerde kant op kijkt. Zelfs klapdeuren gaan tegengesteld open. Ik hoorde dat het went. Alles went, zelfs een vent... Mocht je die willen.

's Avonds hebben we even met de klas ergens gegeten. Het eten hier is bar en boos. Hihi, dat lijkt een beetje op Bart Boos. Ken jullie die nog? Die kleine, grappige hobbit.

Weten jullie waar Bart Boos begraven is?.... Madurodam! Is een mopje. Soms moet je een beetje lachen om het slechte eten te relativeren.

Enfin, zelfs de salade gaat hier de frituurpan of de magnetron in. Daar moet ik nog wat op verzinnen.

Al met al een lang verhaal in zijn totaal. Hihi dat rijmt. Ik probeer het nu nog lekker uitgebreid te doen, omdat ik vanaf maandag moet gaan knallen en heel wat minder tijd over heb... Schijnt. Morgen hebben we een teambuildingdag! Hoorde dat we gingen frisbieen... Ben benieuwd...

Ik heb wat foto's gemaakt voor een kleine sfeerimpressie van de dag. Het zijn er niet veel, maar beter 1 foto in de hand, dan 10 in de lucht...

Slaap zacht...

xjes


Laatste foto's

Reacties 3

Sjoef 13-11-2008 23:01

Ja de foto staat scheef...

Marianke 13-11-2008 23:04

Leuk verhaaltje. En ook leuke foto's. Echt verkeerd die roze huizen, maar wel erg engels,...haha. Ik wist trouwens niet dat je tijdens school die uniformen moet dragen. Moet je ook maar eens een foto van maken in je uniform. Stoer hoor! Fijn te horen dat je veilig bent aangekomen! Geniet van de dagen die je hebt en rust veel,....en dan er stevig tegen aan

Papi Chulo 14-11-2008 09:06

Ha Engelandvaarder!
Leuk hè, Engeland en de Engelsen en Engelse gewoonten en gebruiken?! ...En dat is pas het begin. Ik wilde je niet waarschuwen. Ondervinding is de beste leermeester (zeggen 'ze'). Maar weer een typisch Sjoerdiaans sfeerverhaal . Blijf vooral zo doorschrijven.
Ik mail nog wel wat foto's vanaf het panoramaterras die van 'jouw' kist hebben gemaakt (A319; niet A320).
Ik was gisteravond goed brak: 4.00 u. op, spanning, kl... file, emotioneel afscheid en nog tot 18.30 u. lief geweest voor de baas (nee, niet die thuis; haar heb ik nog om 22.00 u. in Zutphen van de trein gehaald na een AAP-(mid)dag.
Nou, sterkte met eten en slapen . Maar vergeet niet te genieten hè?!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer