Bijna klaar... Met groundschool athans..

Hoi lezers en lezerinnen.

Na een paar (in)spannende dagen, grappige woordspeling he, lig ik weer even lekker op mijn bedje te chillen met mijn bips. Eergister en gister waren de schoolfinals, dus het was weer even goed bikkelen voor iedereen. Spijtig genoeg werd ik een beetje ziekjes afgelopen weekend. Maar gelukkig had ik de stof goed bijgehouden, zodat ik niet veel nieuwe dingen hoefde te leren.

Gister kregen we de uitslag, maar het nakijk-apparaat had de goed wies kapot en vulde allemaal rare scores in. Dus niemand was echt zeker van de uitslag. Gister zijn we met een beetje gemengd gevoel gaan stappen, omdat we niet zeker wisten of we wel een reden hadden om te stappen. De reden is voor de jongens hier, of je verdriet weg drinken of je scores vieren met drank... Dus stiekem was de reden toch wel aanwezig. Vandaag werden de echte scores bekend en ik ben zeer tevreden. Dit waren tot nu toe wel de moeilijkste toetsen die ik gehad heb. Omdat de vorige testen erg goed gemaakt zijn in de klas hadden ze ons nu wat moeilijkere testen gegeven... Maar met een beetje geluk is alles toch nog goed gekomen!! De score:

Airlaw: 93%
Radio Navigation: 93%
Operational Procedures: 96%
Flightplanning: 96%
Aircraft Performance: 97%
General Navigation: 99%
Mass and Balance: 100%

Gemiddeld: 96%

Ik kan me dus met een goed gevoel gaan voorbereiden op de staatsexamens die ik begin juni heb. En daarna zit groundschool er echt op!!

Vandaag kregen we de feedback van onze testen. Het is dan traditie dat de klas een lunch organiseert voor de leraren en onszelf als afsluiting. Wij hebben het ons makkelijk gemaakt en 20 pizza's, een hoop donuts, bier en wijn gehaald. De beste lunch ooit zeiden de leraren. Wel grappig dat ze lekker biertjes aan het atten waren terwijl ze daarna nog gewoon les moesten geven.

Verder nog weinig nieuws. Viel me op dat mijn verhaaltjes vaak over testresultaten gaan. Moet ook zeggen dat ik verder weinig mee maak hier. En dat de groundschool zelf, enorm veel tijd in beslag genomen heeft en er dus weinig over blijft om over te vertellen. Ik denk dat dat over een maandje wel anders wordt. Want dan zit ik, als alles goed gaat, in de USA! Wel een gek idee, over een maand al!! Maar eerst lekker naar huis, vriendjes en vriendinnetjes zien en lekker van Marjolein genieten!

Hoop dat met jullie alles voorspoedig gaat!

Wesley Sneijder en Yolanthe... Wat een verhaal...

Veel liefs,

Sjoerd

Laatste foto's

Reacties 3

Big Sis' in the USA 21-05-2009 18:42

Weer een goede uitslag! Ben trots op je harde werk hoor!
Je hebt het van Papa allemaal wel gehoort, dat we weer moesten verhuizen (wel ik en de honden althans) - Ik ben bijna gesettled. De geust room is nog een opslag plaats voor bepaalde dingen totdat ik die kwijt kan. Opslag ruimte is er hier niet echt, dus om dan je spullen van een 3 slaapkamer in een 2 slaapkamer te proppen. En we hebben geen garage.

Nog een maandje en dan zitten we na 5.5 jaar weer op hetzelfde continent! Raar gevoel! Bereid je voor op een paar hete maanden. Phoenix, AZ is zo'n beetje de heetste plek van de USA.

Dikke knuff, en een poot van de meiden,

Marianke
Lotte & Daisy

Bregje 21-05-2009 19:33

Sjoerd!!!

Toppie gedaan weer die toetsen! Enne het klinkt alsof we de lekkerste lunch ooit gemist hebben Nog bedankt voor je berichtje vorig weekend! Enne over twee weken staat dat rosé-tje klaar. Succes met de laatste loodjes...

Liefs Bregje

Janus & jw 22-05-2009 10:49

Joholladiejoppa! Wederom monsterscores, lekker man! Valt ons op dat onze reacties veel over jouw fantastische resultaten gaan...
En gaaf die lunch, je ziet die gasten gewoon aanvallen!
Wij zij allebei trouwens bezig met afstuderen, dus lekker tikken. Hou je nog ff taai, en tot over paar weekjes!

x van ons

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer