Aanraken en gaan...

Hoi Nederlanders!!

Wie geht's? Hoorde dat het tijd was voor een update (He Suus?!). Sommigen vakantie aan het vieren? Sommigen niet? Ik hoorde al allerlei dingen voorbij komen als leuk zijnde. Papi is lekker op vakantie, bbq's, etentjes, geplande vakanties (Italie waarschijnlijk voor de boyboys, Amerika over 2 weken voor Mlein :-) ), Vierdaagsefeesten, Zwarte Cross (oma dat is een feest van een aantal dagen. Erg leuk om een keer te bezoeken...), verjaardagen en ga zo maar door. Zulke dingen, met uitzonderingen, maken de heimwee soms wel wat groter bij me. Straks komen de kermissen en stadsfeesten er ook aan. Toch iets om lekker naar uit te kijken!

Hier gaat alles in een rap tempo! Heb deze week elke dag weer een les gehad. Heb komende maandag les 12 alweer! Deze week veel nieuwe dingen geleerd. Zo heb ik 2 lessen gehad, waarbij we alleen op onze instrumenten mochten vliegen. Voor als je geen zicht hebt. 's Nachts of in de wolken bijvoorbeeld. We krijgen hier later meer les in, maar hadden nu een begin gemaakt. Je krijgt dan een kap op je mik, waardoor je niet naar buiten kijken. Op zich wel leuk om te doen, maar erg pittig, want je bent constant je instrumenten aan het 'scannen' (vak-jargon). De laatste tijd is het ook erg turbulent en winderig (als in hard waaien), dat maakt het er niet makkelijker op! Ook heb ik hier nu twee zandstormen meegemaakt. Gelukkig stond ik toen met beide voetjes op de grond... Kost de schoonmakers aardig wat werk om de beide zwembaden weer schoon te krijgen! En 's Nachts zijn er heel wat 'thunderstorms'.

Vandaag zijn we begonnen aan het circuit vliegen. Ik oefende dat eerder al een beetje, maar nu ik richting mijn solo kom (rond les 15 a 16) oefenen we dit heel intensief. Een circuit is een patroon die je vliegt als je wil landen op een vliegveld. Soort rechthoekig patroon. Zo wordt al het vliegend verkeer netjes achter elkaar aan naar de landingsbaan geleid. Wat we vandaag dus deden was opstijgen, je circuit vliegen en landen, meteen je 'throttle' (weer vak-jargon, soort gaspedaal in een auto) weer voluit en weer opstijgen. Een touch and go noemen ze dat. Misschien zien de slimmerds de vertaling naar de titel van dit wederom oersterke verhaal nu. Hartstikke leuk he? Dus zo hebben we 6 'aanrakingen en gaan's' gedaan, een go around (dan onderbreek je je landing en ga je weer de hoogte in en van de landingbaan weg. In dit geval omdat er een vliegtuig de baan op kwam taxiën) en een 'full stop landing'. Dat is zonder geouwehoer, gewoon landen en naar je plek taxiën. De 'aanrakingen en gaan's' zijn erg leuk om te doen, maar retezwaar zo in het begin. Want naast je circuit vliegen, let je op je hoogte, snelheid, positie, ander verkeer (in de lucht welteverstaan), onderhoud je radioverkeer met de toren en probeer je steeds je eigen 'callsign' eruit te vissen als de toren iets van je wil, moet je naar je instructeur luisteren (altijd handig) over de intercom tussen het radioverkeer door, regel je je flaps (die leg ik later wel uit), wil je natuurlijk midden op de baan komen en op de goede plek enzo enzo. Al met al ging het wel lekker voor vandaag. Krijg ook steeds meer vertrouwen in het landen, wat wel fijn is.

En nu heb ik lekker weekend!! Heb nog niks bijzonder op de planning staan. Maar daar kom ik nog wel uit dit weekend. Ik wens jullie niks minder dan een eveneens leuk weekend met veel vertier.

En hou me op de hoogte van jullie wel en wee!

Veel liefs,

SjoerdLaatste foto's

Reacties 2

roberto 25-07-2009 10:27

wauw! dat klinkt gaaf! wel intensief!
we mailen! x RJ

jort 26-07-2009 11:17

prachtig verhaal. alsof ik naast je in de Cockpit zit.

Ik ga binnenkort een keer vliegen in Teuge. Heb ik als verjaardagscadeau gekregen.

Good luck to you!

ciao Jort

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer